HH VSK SISALTO 11

Opiskelijakunta Helga

Kulunut vuosi oli opiskelijakunta Helgalle uudelleenmäärittelyn vuosi. Uudistimme strategiamme ja samalla pääsimme pohtimaan perustavanlaatuisia kysymyksiä opiskelijakunnan roolista, tavoitteista ja suunnasta.

Tulevina vuosina keskitymme varmistamaan opiskelijalle mahdollisimman mieluisan, mutkattoman ja ikimuistoisen opiskeluajan: vaikutamme koulutuksen kehittämiseen ja opiskelijan arjen parantamiseen sekä tarjoamme yhteisöllisen alustan opintojen aikaiselle vuorovaikutukselle ja osallistumiselle.

Vaalikeväänä käytiin sekä eduskunta- että europarlamenttivaalit. Olimme molemmissa mukana korkeakouluopiskelijoiden valtakunnallisessa #koulutustaprkl-kampanjassa. Järjestimme tempauksia, vaalipaneeleita ja tapasimme ehdokkaita. Jaoimme tietoa vaaleista ja kannustimme opiskelijoita äänestämään.

Loppuvuodesta katseet suunnattiin jo kevään 2021 kuntavaaleihin. Julkaisimme osana World Student Capital -yhteisöä Opiskelijan kaupunki -tutkimuksen myötä tuoretta dataa opiskelijoiden asumisesta, liikkumisesta sekä osallisuudesta.

Lukuvuoden 2019-2020 Hyvinvoinnin vuosi -kampanjamme tavoite on kasvattaa tietoisuutta paitsi opiskelijoiden ympärille rakennetusta turvaverkosta myös erilaisten ongelmien ja haasteiden olemassaolosta. Tätä kautta halusimme luoda välittämisen kulttuuria korkeakouluyhteisöön.

Kannanottomme Porvoon bussien opiskelija-alennuksista sai runsaasti palstatilaa. Keskeinen vaikuttamisen paikka oli lisäksi Pasilan kampuksella järjestetty kattojärjestömme Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry:n liittokokous.