Tietohallinto kapea

Tietohallintopalvelut

Kehitimme tietojärjestelmiemme kokonaisarkkitehtuuria kytkien työn vahvasti Haaga-Helian strategiaan ja laatutyöhön. Tietoarkkitehtuurin kehittäminen painottui erityisesti tietosuoja-asetuksen vaatimusten toimeenpanoon. Lisäksi uusimme Haaga-Helian tietovarastojärjestelmän, joka toimii perustana toiminnan raportointia kehitettäessä.

Tietohallinnon tuki- ja kehittämisrooli näkyi erityisesti Peppi-toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottoprojektissa. Järjestimme siihen projektin johtamiseen liittyviä palveluita ja tarjosimme tietoteknisiä resurssejamme. Käyttöönottoa tuettiin myös Reportronic-projektinhallintajärjestelmän sekä Funetin Etuubi-videopalvelun ja Sympa-SaaS-HR-tietojärjestelmäpalvelun projekteissa.

ICT-palvelutuotannon tueksi otettiin käyttöön Helpdesk-portaali, joka toimii uutena IT-asiakaspalvelun asiointijärjestelmänä. Vuosi oli myös palvelin-, verkko-, työasema- ja päätelaiteinfran uusimisen kannalta erityisen vilkas. Pasilan kampuksella kehitettiin BYOD-tiloja, jotka perustuvat opiskeluun opiskelijoiden omilla koneilla, sekä lab-tiloja. Kaikille kampuksille perustettiin lisäksi SULO-itsepalveluvideostudioita.

Digipedagogiikan kehittämisen koordinointi siirtyi tietohallintoon keväällä 2018 ja syksyllä järjestimme muun muassa koulutuksia, digideli-tilaisuuksia ja mentorointia.